Home Reizen Vakantie kiezen, gestechel

Vakantie kiezen, gestechel

Als het gaat om je vakantie boeken zeg ik altijd: eerder is beter. Natuurlijk kan je allerlei leuke kortingen krijgen als je last minute boekt. Maar ik vind het gewoon fijn als ik van te voren weet waar ik naartoe ga. Bovendien is het ook prettiger als je ruim van te voren vrij kan vragen. Dat is iets mensen liever niet last minute horen. Maar ook zeker een reden dat ik graag vroeg boek is omdat ik nooit kan kiezen waar ik naartoe wil. 

Zomervakantie, wat doe je ermee?

Al dit vorige betekent dat ik nu al aan het kijken ben naar mijn zomervakantie, zo vlak voor de kerst. Eerst moet je natuurlijk uitvogelen wat voor vakantie je wilt. Wil je één keer lang of twee keer kort? Met vriendinnen, alleen of gewoon saampjes? Warm, koud of comfortabel er tussen? Lekker loungen of super actief? Cultuur of natuur?

Keuzes, Keuzes en Keuzes

Gelukkig kon ik al snel veel wegstrepen. Vorig jaar was ik al met de meiden kort gegaan, dus het was tijd voor lang. Actief streepte ik ook weg omdat met mijn goede voornemens ik vond dat ik wel genoeg gesport zou hebben (hopelijk). In de zon had ik gewoon zin. Cultuur of natuur mocht hij kiezen, maar hij had geen sterke voorkeur. Half om half dan maar. Lekker rustig, zonnig, een beetje cultuur én een beetje natuur. Voor mij was het duidelijk dat het dit jaar Italië moest worden. Ik dacht al verlekkerd aan een oud rustig stadje tussen de glooiende heuvels. De zee was echter ook een must, dus die mix werd Toscane. We vonden een mooie camping, camping albatros. Deze was de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Elba, Florence en Rome. Bovendien zit het vlakbij het strand. Bovendien hebben ze gewoon stacaravans beschikbaar. Er zit natuurlijk een bepaalde romantiek aan samen knus in een tentje, maar wat hoofdruimte en een eigen keuken heeft voor mij meer charme. We kijken nu nog naar een eventueel airbnb in zo een klein slaperig stadje. Een weekje ontbijt kant en klaar en een weekje zelf je eitje koken lijkt me de perfecte retraite weg uit alle drukte.

En weer door

Veel voorpret is er niet te beleven nu we druk in de weer zijn voor het kerstdiner. Je zou bijna vergeten dat je al geboekt had. In het nieuwe jaar zal het ook van korte duur zijn, want de herfstvakantie is vooralsnog een vraagteken.

Lees Ook

Verschillende manieren om je geld te investeren

Het is voor veel mensen lastig om rond te komen door de toegenomen inflatie. Dat is niet gek, want de meeste lonen stijgen namelijk...

Wat je nodig hebt om te beginnen met gamen?

  Als je gaat beginnen met een nieuwe hobby, dan heb je altijd wel wat nieuwe dingetjes nodig. Wat dit dan is, is zeer afhankelijk...

Krijg hulp bij schade en juridische zaken dankzij een verzekering

Door te gaan voor een goede verzekering zal het mogelijk zijn om op bepaalde momenten hulp te krijgen. Wanneer je hulp nodig hebt voor...

Waarom het handig is om een alarmsysteem te hebben

Anno 2022 zijn er steeds meer inbraken en dit kan voor een vervelend gevoel zorgen. Veel mensen voelen zich niet meer veilig in eigen...

Niet genoeg tijd voor een gezonde levensstijl? Met deze tips lukt het ook jou om gezonder te leven!

Je wilt wel gezonder leven, maar je hebt steeds te weinig tijd om te sporten, gezonde boodschappen te doen en/of uitgebreid te koken. Alle...