Home Reizen Vakantie kiezen, gestechel

Vakantie kiezen, gestechel

Als het gaat om je vakantie boeken zeg ik altijd: eerder is beter. Natuurlijk kan je allerlei leuke kortingen krijgen als je last minute boekt. Maar ik vind het gewoon fijn als ik van te voren weet waar ik naartoe ga. Bovendien is het ook prettiger als je ruim van te voren vrij kan vragen. Dat is iets mensen liever niet last minute horen. Maar ook zeker een reden dat ik graag vroeg boek is omdat ik nooit kan kiezen waar ik naartoe wil. 

Zomervakantie, wat doe je ermee?

Al dit vorige betekent dat ik nu al aan het kijken ben naar mijn zomervakantie, zo vlak voor de kerst. Eerst moet je natuurlijk uitvogelen wat voor vakantie je wilt. Wil je één keer lang of twee keer kort? Met vriendinnen, alleen of gewoon saampjes? Warm, koud of comfortabel er tussen? Lekker loungen of super actief? Cultuur of natuur?

Keuzes, Keuzes en Keuzes

Gelukkig kon ik al snel veel wegstrepen. Vorig jaar was ik al met de meiden kort gegaan, dus het was tijd voor lang. Actief streepte ik ook weg omdat met mijn goede voornemens ik vond dat ik wel genoeg gesport zou hebben (hopelijk). In de zon had ik gewoon zin. Cultuur of natuur mocht hij kiezen, maar hij had geen sterke voorkeur. Half om half dan maar. Lekker rustig, zonnig, een beetje cultuur én een beetje natuur. Voor mij was het duidelijk dat het dit jaar Italië moest worden. Ik dacht al verlekkerd aan een oud rustig stadje tussen de glooiende heuvels. De zee was echter ook een must, dus die mix werd Toscane. We vonden een mooie camping, camping albatros. Deze was de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Elba, Florence en Rome. Bovendien zit het vlakbij het strand. Bovendien hebben ze gewoon stacaravans beschikbaar. Er zit natuurlijk een bepaalde romantiek aan samen knus in een tentje, maar wat hoofdruimte en een eigen keuken heeft voor mij meer charme. We kijken nu nog naar een eventueel airbnb in zo een klein slaperig stadje. Een weekje ontbijt kant en klaar en een weekje zelf je eitje koken lijkt me de perfecte retraite weg uit alle drukte.

En weer door

Veel voorpret is er niet te beleven nu we druk in de weer zijn voor het kerstdiner. Je zou bijna vergeten dat je al geboekt had. In het nieuwe jaar zal het ook van korte duur zijn, want de herfstvakantie is vooralsnog een vraagteken.

Lees Ook

Fles voor fles de oceanen redden

De wereld krijgt steeds meer te maken met vervuiling. Gelukkig heeft FLASKE hier een oplossing voor gevonden. FLASKE is een merk dat waterflessen maakt,...

Persoonlijke verzorging? Zo pak je dat aan!

Persoonlijke verzorging is in allerlei opzichten ontzettend belangrijk! Het is hierin belangrijk dat je kijkt naar wat je zelf belangrijk vindt en wat je...

Zelfstandig leren ondernemen

Wanneer je een onderneming zal willen hebben, kan hier behoorlijk wat bij komen kijken. Daardoor kan het lastig zijn om het overzicht te behouden....

EPDM dakbedekking is top spul!

EPDM dakbedekking, geweldig spul! Ben je er al een beetje mee bekend? Met de term “EPDM dakbedekking”? EPDM dakbedekking is in ieder geval uiterst...

Welke wijn past het beste bij kip of gevogelte?

Kip is ontzettend populair in Nederland en zeker ook andere landen, van kipnuggets tot gerookte hele kip en alles wat ertussenin zit. Kip smaakt...