4 Spullen die je moet hebben op je boot

0
34

Als je besluit om een dagje te gaan varen dan moet je dit natuurlijk wel goed voorbereiden. Je zit immers een aardig lange tijd op het water zonder echt iets om je heen. Je wilt dus geen belangrijke dingen vergeten en midden op het water in de problemen komen. Om deze reden is het handig om duidelijk te hebben voor jezelf wat je het best altijd mee kunt hebben. Voorkom problemen en wees gewoon goed voorbereidt op onverwachte dingen. Mocht je nog geen boot hebben, is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden voor een whaly boot kopen.

1. Eten en drinken

Als eerst moet je nadenken over eten en drinken. Eten en drinken is erg belangrijk als je het water op gaat. Je weet nooit hoe alles gaat lopen en voor hoelang je op het water zult zitten. Uit voorzorg is het daarom slim om voldoende drinken en eten aan boord te hebben voor iedereen. Zo kun je als lekkere snack iets eten, maar heb je ook spullen wanneer je echt in de problemen komt en dit nodig hebt.

2. Motor of peddels

Wat ook belangrijk is om aan boord te hebben is een tweede optie. Als je bijvoorbeeld aan het zeilen bent dan is het handig om een motor te hebben. Als je een speedboot hebt dan is het verstandig om toch peddels aan boord te hebben. Je weet nooit in wat voor situatie je terecht gaat komen. Ga dus van het ergste uit en zorg dat je daarop voorbereidt.

3. Reddingsvest

Je moet altijd een reddingsvest mee hebben voor iedereen. Water kan super gevaarlijk zijn en niet alleen voor mensen zonder zwemdiploma. Tuurlijk kinderen die niet kunnen zwemmen lopen veel meer risico, maar het is niet zo dat je veilig bent omdat je kunt zwemmen. Er zijn superveel gevallen waar mensen zijn verdronken niet omdat ze niet konden zwemmen, maar omdat er bijvoorbeeld een hele sterke stroming stond. Je weet nooit wat er precies gaat gebeuren en heb daarom gewoon altijd zwemvesten mee.

4. Zonnebrand

Je huid beschermen tegen de zon is ook belangrijk om goed te blijven doen. Op een boot heb je vaak maar weinig of geen beschutting. Als het dan lekker weer is en je hebt geen zonnebrand mee dan kan dit erg vervelend zijn voor je huid. Urenlang in de zon zitten wegbranden is na een tijdje ook echt niet fijn meer en daarom is het altijd slim om voldoende zonnebrand bij je te hebben. Doe altijd goed onderzoek voor je gaat varen en kijk echt of je alles hebt meegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in