Glazen douchewand plaatsen, alles wat je moet weten

0
117

Een glazen douchewand is een mooi object om te hebben als finishing touch in je badkamer. Niet alleen is het mooi gezicht om een douchewand van glas te hebben, maar het is ook nog eens super handig. Als je geen glazen douchewand hebt, kan het water van de douche zich overal naar toe verspreiden. De gehele badkamer wordt dan onnodig nat, wat je vervolgens weer moet opruimen. Een glazen douchewand plaatsen, kan daar dus de oplossing voor zijn. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor wanneer je een glazen douchewand zelf wilt plaatsen, of dit wil laten doen.

Zelf een glazen douchewand plaatsen of toch laten plaatsen?

Een glazen douchewand, kan best gevaarlijk klinken om zelf te gaan plaatsen. Het klopt dat glas niet het meest stevige materiaal in de wereld is. Toch is het glas dat wordt gebruikt bij douchewanden stevig genoeg om het zelf te kunnen plaatsen, zonder dat het stuk gaat. Het glas gaat niet zomaar stuk doordat de meeste glazen douchewanden gehard zijn. Als je het toch niet aan durft om het zelf te plaatsen, zijn er genoeg bedrijven die dit voor je willen doen. Voor de mannen die wat handiger zijn, zijn er genoeg tips en trucs voor het zelf plaatsen van een glazen douchewand.

Bedenk welk glas je wilt gaan gebruiken

Een van de tips en de trucs over het plaatsen van een glazen douchewand, is dat het belangrijk is om eerst te gaan kijken naar het soort materiaal wat je gebruikt. Wanneer je weet welk materiaal je aanschaft, weet je ook waar je rekening mee moet houden en wat je kan verwachten. Doe onderzoek op Google en schrijf op waar je douchewand minimaal aan moet voldoen. Als je dat weet, lukt het beter om een glazen douchewand te plaatsen. Zoals al eerder voor je genoemd, zijn glazen douchewanden vaak gemaakt van gehard veiligheidsglas. Bij sites zoals Glasdiscount.nl kun je zelf kiezen welk soort glas je wilt, waar dus ook veiligheidsglas bij hoort. Veiligheidsglas is glas dat sterker is dan gewoon glas. Dit glas gaat niet snel kapot doordat het materiaal gehard is. Stel je besluit om er toch iets hards tegenaan te gooien, breekt het glas op een manier waardoor je minder snel verwond raakt. Het advies is om er geen dingen tegen aan te gooien, maar het glas is veilig genoeg om te douchen.

Tips en trucs voor een glazen douchewand plaatsen

Nadat je de douchewand hebt besteld bij een winkel zoals Glasdiscount.nl, is het tijd om deze te gaan plaatsen. Zorg er voor dat alles goed afgemeten is. Je wilt immers niet een scheve douchewand. Voordat je gaat beginnen met het echt plaatsen van de wand zelf, is het slim om bepaalde dingen in de badkamer af te dekken, zodat ze niet beschadigd raken terwijl je bezig bent. Dat zou zonde zijn. Dit kan je doen met bijvoorbeeld een handdoek. De tweede tip is om de douchewand met twee personen te gaan plaatsen. Douchewanden kunnen zwaar zijn en je wilt niet het risico nemen dat je nieuwe wand wordt beschadigd. Een hele belangrijke tip is ook om rekening te houden met de deur van de douche, als je die hebt natuurlijk. Zorg er voor dat je genoeg ruimte hebt tussen de douchedeur en het stuk wat tegen de muur aanzit, zodat je douchedeur ook open kan. Het advies is om minimaal 7 millimeter er tussen te laten. Maak deze ruimte ook niet te groot, want anders krijg je het koud terwijl je aan het douchen bent. De laatste tip die je hier leest is het zorgen voor een goede kit. Zorg dat je een transparante en ondoorzichtige transparante sanitairkit koopt, voor het mooiste resultaat.