Home Tech Moet ik investeren in Bitcoin?

Moet ik investeren in Bitcoin?

Op 3 januari 2009 werd het eerste blok van Bitcoin gemaakt. Toen was de Bitcoin wellicht slechts nog een vaag concept en voor velen een ver van de bed show. Inmiddels is het een heus online betaalmiddel, zogenaamd cryptovaluta. 

Er is zelfs een hele aparte Bitcoin koers de je kunt volgen om te zien wat er gebeurt met de waarde van de digitale munt. En die waarde fluctueert, waardoor het goed is om de koers goed in de gaten te houden. Ben je een beetje up to date, dan kan je er best leuk mee verdienen. Maar let op: Je kunt van de een op de andere dag ook al je winst en nog meer verliezen.

De waarde van Bitcoin

Bitcoin is relatief gezien nog erg volatiel, dus kan er geen gemiddelde waarde worden bepaald. Alhoewel de Bitcoin vrij wel niets waard was in 2019, haalde het in 2017 al een All Time High met de waarde van $19.891 per 1 Bitcoin.

Een goed moment om Bitcoin te kopen?

Daar verschillende de meningen over, maar persoonlijk geloof ik in de juiste technische analyse. Het is essentieel om de koers te blijven volgen. Zo kan je bepalen of de prijs omhoog of omlaag gaat en op welk moment ik het het best kan kopen of verkopen. 

Toekomst voor de Bitcoin koers

En wat zal er dan gebeuren in de toekomst met de bitcoin? Net zoals bij het 'gewone' geld is het kwestie van vraag en aanbod. Er zijn een aantal factoren die bepalen of de koers zal stijgen of dalen, maar centraal staat of de populariteit van de digitale munt vast zal houden en of er vraag is naar deze vorm van betaling en waarde op het internet.

Een paar voordelen die wellicht voor een stijging kunnen zorgen:

– Technologie. We zijn ons wellicht nog niet eens bewust van de mogelijkheden en van waar de bitcoin allemala nog voor gebruikt kan worden. Denk aan de enorme groei van het aantal webshops en het belang van internet. Daar hadden we 30 jaar geleden niet van kunnen dromen. 

– De behoefte van webshops en de online winkelaars. Wordt er nu nog veel betaald met PayPal, creditcard et cetera, in de nabije toekomst is het goed mogelijk dat cryptovaluta steeds gewilder zijn. 

– Het betreft nu een relatief nieuw ontwikkeling. Dat betekent ook dat de gaten in de veiligheid nog niet allemaal ontdekt zijn. Naarmate de tijd verstrijkt zullen we door schade en schande wijzer worden wat betekent dat de beveiliging ook steeds beter zal worden. Hoe veiliger het gebruik van de bitcoin wordt, hoe populairder deze cryptovaluta zal worden. 

Een paar nadelen die wellicht voor een daling kunnen zorgen:

– De prijs schommelt momenteel sterk. Dit is een voordeel voor investeerders, maar tegelijkertijd ook een onzekerheid voor de gebruiker. 

– Waar je bij de ouderwetse vorm van betaling nog altijd de bank hebt als tussenschakel, ben je hier zelf verantwoordelijk. Het is dus essentieel dat je toegangscodes goed bewaart, want niemand kan je helpen deze weer te herstellen. Inlog kwijt, dan ben je ook je geld kwijt. 

-Er komt veel criminaliteit voor omdat zij anoniem transacties kunnen maken op bijvoorbeeld het dark web. Dit leidt tot een slecht imago

De verwachting voor de koers in 2020 is hoog, namelijk $25.000 per Bitcoin. De verwachting voor 2025 is nog hoger, er wordt een prijs van $50.000 per Bitcoin verwacht. Op basis van de voordelen die in de toekomst zullen toenemen wordt er in 2030 een prijs van $75.000 verwacht.

Lees Ook

Kaas: Hoe wordt het gemaakt?

Nederland houdt van kaas. Dit is misschien een stereotype, maar je moet toegeven dat de Nederlanders ontzettend goed zijn geworden in het maken van...

Wat is voetbalwedden?

Voetbal is een sport die in Nederland veel gekeken wordt op televisie. Als echte voetballiefhebber is het misschien leuk om op voetbalwedstrijden te gaan...

Wedden op voetbalwedstrijden

Wedden op voetbal kan een leuke manier zijn om geld te verdienen. Natuurlijk moet je dan wel wat verstand van voetbal hebben. Je eigen kennis...

Hygiëne tijdens het werk!

Hygiëne, het is iets wat we de laatste tijd enorm veel voorbij horen komen wanneer we aan het werk zijn op kantoor, in de...

De wonderen in het zuiden

Dit jaar lijkt een vakantie er veel meer in te zitten dan vorig jaar en menig huishouden kijkt dan ook naar de zomer uit....