HomeModeHip in high school

Hip in high school

Ieder zal zich wel iets herinneren wat écht hip was op de middelbare school. Als je het had, hoorde je er bij. Als je het niet had, was je suf. In mijn tijd waren dat de volgende dingen…

Bjorn Borg boxers

Ik was vroeger niet echt met mode bezig – eigenlijk draag ik nog steeds gewoon wat ik zelf leuk vind en lekker vind zitten. Mijn moeder kocht dan ook nooit echt dure kleding voor mij – dat hoefde van ons allebei niet zo. Ze keek toen ook heel raar op toen ik met de vraag kwam of ik alsjeblieft Bjorn Borg boxers mocht hebben. Normaal kreeg ik gewoon een onderbroek van de Zeeman voor een paar euro, deze waren toch wel een slagje duurder. Maar ja, Bjorn Borg was de trend! Je droeg ze zo, dat precies het randje met de letters ‘Bjorn Borg’ boven je broek uit kwamen. En ook als je gym had trok je ’s ochtends expres je Bjorn Borg boxer aan: zo kon iedereen in de kleedkamer zien dat ook jij er bij hoorde.

Eastpack tas

Toen ik naar school ging had ik een enorme Kipling tas van mijn ouders gekregen. Een sterke tas, die je rug goed ondersteunde wanneer je al het gewicht van je schoolboeken moest dragen. Maar al gauw leerde ik op school dat mijn tas echt niet cool was. De coole tassen, dat waren Eastpack tassen. Letterlijk ie-de-reen had een Eastpack. Het liefst droeg je hem zo laag mogelijk op je rug, zodat hij eigenlijk helemaal geen steun meer gaf. Maar dat zag er cool uit. En als je op je fiets zat, steunde de tas nog op je bagagedrager. Ook was het cool om hem maar over één schouder te dragen. En om de lettertjes op het logo deels in te kleuren: zo kon je er bijvoorbeeld ‘fast pack’ van maken. Tenslotte was het een ding om met markeerstiften boodschappen achter te laten op de tas van je beste vrienden. Hoe meer ‘HVJ XX ANNE’ er stond, hoe beter.

Drukke schoolagenda

Ieder jaar was het weer een vreselijk dilemma: uren stonden we bij de V&D om de goede schoolagenda uit te zoeken. Het liefst eentje met heel veel plaatjes en stickers, maar ook genoeg ruimte om nog genoeg krabbels van vrienden in kwijt te kunnen. En o wee als je dezelfde agenda had als een vriendinnetje…!

Tipp-ex

Maar dan vooral niet om je fouten mee te herstellen. Je smeerde het op alles: op je nagels, op je agenda, portemonnee, op je Tipp-ex potje zelf. Soms jaagde je er potjes Tipp-ex per week door heen. Daarnaast kon er natuurlijk geen Lipgloss en klontermascara ontbreken in je etui.

Lees Ook