Organiseer een winterbarbecue

0
83

Barbecueën in de winter? Hartstikke leuk! Bij een barbecue denk jij misschien eerder aan zon en lekker weer, maar juist ook in de winter is het hartstikke leuk om te barbecueën. Verras je vrienden en organiseer een echt event. Het is super makkelijk om een winterbarbecue te organiseren. Zeker weten dat het een succes wordt! Lees deze blog voor wat winterse inspiratie en tips.

Winterse hapjes

Iedereen kent het typische barbecue eten wel: vette salades, veel vlees en stokbrood. Maar er kan zoveel meer met een barbecue dan de standaard speklappen, worstjes of hamburgers! Durf te experimenteren en kijk wat jij lekker vindt. Ga voor een winters, groot stuk vlees met kruidenmarinade en grill deze mooi langzaam tot het heerlijk mals is. Dit kan je bijvoorbeeld doen met je Kamado BBQ. Of pof wat aardappelen of wintergroenten zoals wortels in aluminiumfolie. Heerlijk voor erbij. Stokbrood maak je zelf en kunnen je gasten grillen boven de vuurkorf. Ook leuk: appels met kaneel en rozijnen, in een pakketje van aluminiumfolie is dit een makkelijk dessert. En marshmallows mogen natuurlijk ook niet ontbreken!

Ga voor het totaalplaatje

Zorg voor winterse sferen en pak groots uit. Die vuurkorf is essentieel, zo blijven je gasten lekker warm. Maar denk ook aan dekentjes, servetten met een winters motiefje, waxinelichtjes (bijvoorbeeld in een lege jampot) en natuurlijk glühwein. Als er ook kinderen komen hou je hen te vriend met chocolademelk en wat spelletjes. Winterkleurplaten doen het ook altijd goed. Regel een box en draai dan kerstmuziek. Hoe meer winterse elementen des te gezelliger het wordt! Betrek je gasten hierbij: iedereen komt natuurlijk in zijn favoriete kersttrui of skipak!

Hou het simpel

Pak groots uit, maar het moet natuurlijk voor jou ook leuk blijven. Dus verlies je niet in de voorbereidingen en hou het overzichtelijk. Vraag aan je vrienden of zij ook iets meenemen voor op de barbecue. Je kan dit makkelijk verdelen: sommige mensen nemen vlees/vis/vleesvervangers mee, anderen zorgen voor brood, salades of een toetje. En weer iemand anders regelt wijn en bijvoorbeeld chocomelk.  Doe na afloop samen de afwas, kerstmuziekje aan en keihard meezingen! Zo blijft het leuk voor iedereen. Kans is groot dat jij op deze manier zo weer een winter barbecue wil organiseren! Of misschien inspireer jij een van je vrienden wel, en voor je het weet hebben jullie een nieuwe traditie binnen de vriendengroep.

Met deze tips kom je vast een heel eind. Maak er jouw feestje van! Kies de gerechten die jij lekker vindt en geef je eigen draai aan je winterbarbecue. Je kan ook altijd de hulp van een vriend of vriendin inschakelen die je helpt bij het organiseren.