HomeAlgemeenVolleybalschoenen kopen

Volleybalschoenen kopen

Volleybal, of je het nu beoefent op amateurniveau of je echte prof bent, je wilt goede spullen kopen voor je hobby. Goede kleding en goede schoenen zorgen er niet alleen voor dat je sportprestaties verbeteren, het zorgt er ook voor dat nog meer plezier aan je sport beleeft. Goede schoenen zorgen voor minder blessureleed en goede kleding zorgt voor meer transpiratie en minder onnodig zweten. Maar hoe vind je de juiste schoenen? En waar moet je op letten?

Je lijf heeft goede schoenen nodig

Wanneer je een intensieve sport zoals volleybal beoefent, dan vraag je lichaam om goede schoenen. Je springt, je rent en je komt weer neer. Een grote belasting voor je spieren in heel je lijf. Goede schoenen voorkomen dan ook blessures en ander ongemak. Slechte schoenen kunnen niet alleen in je voeten blessures veroorzaken, ook in je hamstrings, je knieën en je rug.  Goede schoenen vind je in de winkel, maar ook online. Door verschillende schoenen te bekijken, te vergelijken en reviews te lezen, weet jij welke schoenen bij jou passen. In een winkel kun je daarentegen meer passen en je voeten laten opmeten.

De schoenen van ASICS bieden net wat meer

Op tv zie je waarschijnlijk dat veel top volleyballers ASICS volleybalschoenen dragen. Dit is niet zonder reden. ASICS schoenen zijn innovatief maar ook stijlvol. ASICS schoenen zijn mooi om te dragen, maar ook goed voor je lijf. Deze schoenen bieden namelijk een hoop demping. Veel van deze schoenen zijn dan ook uitgerust met FlyteFoam. Dit is een speciale middenzool die vederlicht is. Deze zool komt na iedere landing gelijk weer terug in de oorspronkelijke vorm. Dit is erg handig wanneer je veel moet springen.

Diverse soorten

Ieder mens, maar ook iedere voet is anders. Zo kun je kleine, grote, brede of juist smalle voeten hebben. Je kunt last hebben van een hoge wreef of naar binnen of naar buiten lopen. Het is dan ook belangrijk om de juiste schoen bij de juiste voet te vinden. Wanneer je bijvoorbeeld naar binnen loopt, kun je speciale schoenen kopen met een blok erin, wat het naar binnen lopen tegengaat.  ASICS heeft zowel schoenen voor vrouwen als voor mannen. De ASICS Sky Elite schoenen zijn misschien wel het meest bekend. Dit komt, doordat je de schoenen op iedere positie kunt gebruiken. Of je nu aan het net staat of juist een verdediger bent, deze schoenen kun je altijd aan. Maar van dit merk zijn natuurlijk ook andere soorten, zoals de ASICS Netburner Ballistic.

Lees Ook