Waarom een bakfiets kopen een geweldige investering is

0
61

De bakfiets is een echte gezinsfiets. De naam zegt het al: het is een fiets met een laadbak. Wie kent de traditionele bakfiets met een grote houten bak niet? Met de laatste technologieën is er echter nog veel meer mogelijk op het gebied van bakfietsen. Niet alleen houten bakken met een driewieler, maar ook een elektrische bakfietsen met twee wielen en bakken van aluminium of kunststof behoren tot de mogelijkheden. Zo is er een bakfiets voor iedere gezinssamenstelling en wensen te vinden. Met een bakfiets vervoer je met het grootste gemak de kinderen, of de wekelijkse zware boodschappen. In tegenstelling tot een normale fiets heb je veel laadruimte waardoor je eenvoudig veel spullen of kinderen vervoerd. Ideaal voor de drukke moeders die tijd en energie willen besparen en daarom moet ook jij een bakfiets kopen.

Hoe vind je de perfecte bakfiets? 

Met een uitgebreid scala aan mogelijkheden, kies je de bakfiets die het beste bij jouw wensen aansluit. Hiervoor is het belangrijk te weten wat voor jou belangrijk is. Woon je bijvoorbeeld in een drukke stad waarbij je je eenvoudig tussen het verkeer wilt bewegen? Met een tweewieler kun je je eenvoudig manoeuvreren door nauwe straten en langs auto’s. Deze bakfietsen zijn namelijk smaller van formaat en voorzien van een smallere bak, waardoor ze een stuk eenvoudiger te besturen zijn. Mocht je een groot gezin hebben en laadruimte voorop stellen, dan kan je voor een driewieler kiezen met een grote laadbak. Deze zijn minder wendbaar, maar zorgen wel voor een plezierige rit voor het hele gezin. Deze kunnen maximaal 4 kinderen comfortabel vervoeren, waardoor je nooit ruimte tekort komt. 

Ga voor elektrisch voor een makkelijke rit

Tegenwoordig zijn elektrische fietsen helemaal hip. Zo zijn er ook elektrische bakfietsen te verkrijgen. Aangezien je met een bakfiets meer gewicht vervoert, kost het ook meer energie om je van a naar b te verplaatsen. Vooral heuveltje op en met tegenwind fietsen kan dan een hele opgave zijn. Met een elektrische bakfiets zijn deze uitdagingen verleden tijd. Je bepaalt zelf in hoeverre je de trapondersteuning nodig hebt, zodat je deze aan kan passen aan jouw mate van sportiviteit of energie niveau. Zo heb je alsnog een goede workout, zonder de bijbehorende frustraties van een zware fietstocht. 

Elke fietstocht een leuk avontuur voor het hele gezin

Met een bakfiets zitten de kinderen laag bij de grond en zitten ze voorop. In tegenstelling tot een kinderzitje heb je goed zicht op de kinderen, en kun je eenvoudig gesprekken voeren. Dit maakt elke fietstocht met een bakfiets een gezellig uitje, waarin je echt samen op de fiets zit. Voor de kinderen is een bakfiets een leuke ervaring, en er is meer comfort dan achterop een normale fiets. Met vele accessoires voor de bakfiets deel je de laadruimte zo comfortabel mogelijk zodat jouw kinderen er altijd goed bij zitten!