Home Business Wat je moet weten voor je begint met beleggen

Wat je moet weten voor je begint met beleggen

De kogel is door de kerk. Na jaren twijfel grijp jij je kansen en ga je beginnen met beleggen. Maar dan volgt de grote vraag: waar in?

Veel startende beleggers gaan de mist in door van te voren een beperkte selectie te hebben gemaakt waar men in wil beleggen. Een favoriet merk of een grote naam. Maar je timing kan zo maar eens heel ongelukkig zijn. Het instapmoment in de wereld van het beleggen is cruciaal.

Maar hoe begin je dan wel?

Wacht je kans af

De truc van het beleggen is: geduld. Wacht je kans af tot er een mooie kans zich voordoet. Bekijk dus allereerst de opties die voor handen zijn. Door verspreid te beleggen beperk je je risico. Je kunt in de volgende mogelijkheden beleggen.

ETF

Een ETF, ofwel Exchange Traded Fund, is iets anders dan beleggen in aandelen. Bij het indexbeleggen werk je via een index tracker of index beleggingsfonds. Je belegt in een index, dus een grote groep an aandelen die een bepaalde sector representeren. Dat kan bijvoorbeeld een grondstof zijn. Een voordeel van beleggen in ETF’s is dat je precies weet waar je aan toe bent: een ETF volgt exact de index. Het vereist minder kennis en kunde dan het beleggen in individuele aandelen.

Fondsen

Ook kan je er voor kiezen om te beleggen in fondsen. Jou wordt een rendement beloofd en het fonds doet vervolgens het werk voor jou. Dat maakt beleggen in fondsen de makkelijkste manier om te beleggen. Maar dat is dan ook meteen het grootste nadeel: je hebt zelf niet de touwtjes in handen en het is maar de vraag wat er met jouw geld gebeurd.

Vastgoed

Zoals bekend, vastgoed maakt geld. De traditionele manier om in vastgoed te beleggen is door zelf een pand te kopen. Door de toenemende huizenprijzen is hetzelfde huis vaak een paar jaar later meer geld waard. Als je niet zelf in het huis gaat wonen, kun je ook verdienen aan huuropbrengsten. Ook kun je investeren in een tweede huis of vakantiehuisje.

Groen

Voor de beleggers met een idealistische insteek is er de mogelijkheid groen te beleggen. Je haalt daar wel extra werk mee op je schouders. Je zal zelf namelijk moeten onderzoeken welke ondernemers of instanties daadwerkelijk bijdragen aan een duurzamere samenleving. Veel bedrijven roepen wel dat ze verduurzamen, maar wat doen ze nu echt? Dit is wat men ‘greenwashing’ noemt. In de energiesector zijn er veel kansen voor groei mogelijk, en dat maakt het een interessante optie om in te beleggen.

Lees Ook

Krijg hulp bij schade en juridische zaken dankzij een verzekering

Door te gaan voor een goede verzekering zal het mogelijk zijn om op bepaalde momenten hulp te krijgen. Wanneer je hulp nodig hebt voor...

Waarom het handig is om een alarmsysteem te hebben

Anno 2022 zijn er steeds meer inbraken en dit kan voor een vervelend gevoel zorgen. Veel mensen voelen zich niet meer veilig in eigen...

Niet genoeg tijd voor een gezonde levensstijl? Met deze tips lukt het ook jou om gezonder te leven!

Je wilt wel gezonder leven, maar je hebt steeds te weinig tijd om te sporten, gezonde boodschappen te doen en/of uitgebreid te koken. Alle...

Je huis koel houden deze zomer? Dit zijn de beste tips!

De zomer is officieel begonnen! Dat betekent dat het tijd is voor zon, zee, strand en vakantie. Toch brengt de zomer niet alleen leuke...

Welke baan past perfect bij jou?

Het is altijd erg lastig om erachter te komen wie jij nou bent. Welke dingen zijn er bestemd voor jou en wat kun je...