Wintersport

0
99

In deze tijd van het jaar trekken we er weer massaal op uit om van een wintervakantie te genieten. Veel Nederlanders zoeken een warme en verre bestemming op om de batterij weer op te laden. Maar veruit het populairst in deze periode blijven de winterbestemmingen. Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn het meest geliefd maar ook dichter bij huis in Duitsland zijn volop wintersportmogelijkheden. De meesten gaan met de auto richtingen de Alpenlanden. Maar ook de touringcars zullen weer afgeladen vol zitten met wintersportliefhebbers. Oostenrijk is en blijft een bestemming waar heel veel Nederlanders zullen verblijven. ’s Winters is Oostenrijk een waar wintersportparadijs. Zowel op als buiten de piste. Je kan er skiën, snowboarden, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, snowbiken, rodelen en genieten van de après-ski, het lekkere eten en de gastvrijheid in de gezellige dorpen.

Verschillende Wintersporten

Skiën, snowboarden en langlaufen zijn de meest beoefende sporten tijdens de wintervakantie. Naast deze drie populaire sporten zijn er nog volop andere sportieve mogelijkheden om je vakantie tot een succes te maken. Ieder jaar in Januari wordt er op de Weissensee in Oostenrijk de “Alternatieve Elfstedentocht” georganiseerd. Rond de 3000 deelnemers (veelal Nederlanders) schaatsen daar de 200 kilometer in rondes op het meer. Dit jaar is alweer de dertigste editie van dit evenement. Ook is er op een aantal meren de mogelijkheid om te ijssurfen. Spectaculair en leuk om een keer te proberen. Rodelen en sleeën komt ook steeds meer onder de aandacht en is een leuke afwisseling tijdens je wintersportvakantie.

Après Ski

Wintersportvakanties zijn voor veel mensen niets zonder de après ski. Rond een uur of vier na een dag skiën landen velen in een bar in de nabijheid van de pistes. Nederlandstalige hits, drank, hapjes, alle ingrediënten voor een dagelijks terugkerend feestje. Deze gezelligheid gecombineerd met het sportief bezig zijn is de grote aantrekkingskracht van de wintersportvakanties. De appartementen en hotels liggen veelal op loopafstand van of zelfs aan de piste. Na een vermoeiende dag is het heerlijk om in je appartement even echt bij te komen. Heerlijk genieten in een warm bad leunend tegen de badwand. Of ontspannen in een van de vele wellness resorts die er te vinden zijn. Ook op culinair gebied is er tijdens je wintervakantie volop te genieten. Van een snelle hap in één van de bars tot een luxe diner, alles is aanwezig. De meeste restaurants hebben ook speciale menu’s voor de kinderen. De komende weken zullen er weer heel wat Nederlands kentekens de grens gaan passeren.