HomeAlgemeenFinancieel beter in 2020

Financieel beter in 2020

Het nieuwe jaar begint bijna en dit betekent een nieuw jaar vol goede voornemens. Voor velen van ons betekent dat ook dat we meer geld willen verdienen. Maar het is niet altijd gegarandeerd dat je dit jaar opslag krijgt en meer geld kunt gaan verdienen. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je niet meer geld kan overhouden aan het einde van de maand. Een goede manier om er financieel beter voor te staan in 2020 is door meer geld te besparen. In dit artikel bespreken we daarom een aantal tips om meer geld te besparen.

Maak een budget

Om elke maand minder uit te geven is de eerste stap natuurlijk het maken van een budget. Je zult op deze manier betere richtlijnen hebben over je uitgaven en je hieraan houden wordt een goede manier om geld over te houden. Je kunt het ook andersom doen en beginnen met het bijhouden van je uitgaven over de gehele maand. Als je dit doet kun je namelijk heel duidelijk zien waar je te veel uitgeeft en waarop je kunt besparen. Misschien geef je wel een paar honderd euro per maand uit aan Starbucks koffie of uit eten. Dan is het een goed idee om deze uitgaven weg te snijden.

Licht, gas water

Deze vaste lasten zijn ook een goede manier om geld te besparen. Door slim om te gaan met deze aspecten van je huis kun je de energierekening aanzienlijk omlaaghalen en heel veel geld besparen op jaarbasis. Kies er bijvoorbeeld voor om in de winter een trui aan te doen in plaats van het hoger zetten van de verwarming. En koop lampen die milieuvriendelijker zijn en tegelijkertijd energie besparen. Gu 10 led spots zijn bijvoorbeeld een goede optie. Een lagere energierekening aan het einde van het jaar is ontzettend fijn.

Investeren

Wanneer je geld begint over te houden dankzij je besparingen kun je dit geld natuurlijk opsparen. Maar een andere optie is om het geld te investeren. De spaarrente is momenteel ontzettend laag in Nederland dus het heeft niet echt zin om je geld op te sparen als je het ook kunt investeren. Ga niet met geld hele risicovolle investeringen doen maar kies in plaats daarvan voor investeringen op de lange termijn. Deze investeringen zullen waarschijnlijk eek kleiner rendement hebben maar ook een kleiner risico. Op de lange termijn kunnen deze investeringen alsnog een heleboel opleveren. Kies daarom voor investeren in plaats van sparen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Lees Ook