Kindertheater

0
89

Vandaag gaan we voor het eerst naar een kindertheater. In Elswout heb je een heel leuk klein theater speciaal voor kleine kinderen. Voor het eerst ga ik samen met mijn moeder en de kinderen eens kijken. Wat een aanrader!

Vroeg op

Het is woensdagochtend. Om 8 uur gaat de wekker en sta ik op. De kinderen worden langzaam wakker. Vandaag gaan we naar het kindertheater. Om 10 uur begint de voorstelling dus we moeten een beetje opschieten. De kinderen zijn heel opgewonden en hebben er super veel zin in. Het vroege opstaan is meer dan de moeite waard.

Als we allemaal aangekleed zijn maken we ons klaar om te vertrekken. Iedereen trekt zijn jas en schoenen aan. We zijn klaar om te gaan. In de auto zingen we nog gezellig mee met allerlei kinderliedjes. De gezellige sfeer is aanwezig en wij hebben er zin in.

Kleinschalig theater

We hebben kaartjes gekocht voor het theater in Elswout. Een klein huisje op het Landgoed waar meneer Anansi diverse kindervoorstellingen geeft. Dit keer is de voorstelling een dansvoorstelling. Alle kinderen mogen op muziek meezingen, springen en dansen. Er is geen leeftijd aan gebonden en iedereen is welkom. Mijn moeder is inmiddels ook gearriveerd en samen lopen we naar binnen. In het kleine huisje worden we vriendelijk ontvangen door meneer Anansi zelf en een vriendelijk dame, Lisa. We krijgen een kopje koffie aangeboden en de kinderen een glaasje limonade. Om 10 uur mogen we naar beneden. Beneden wordt de voorstelling gegeven. Het lijkt op een soort kelder, klein en donker. Met discolampen en glitter bollen is de ruimte versierd en de kinderen kijken hun ogen uit. Dan begint meneer Anansi muziek te draaien als een echte DJ. De kinderen beginnen meteen te dansen en te springen. Een echte kinderdisco. Na het dansen mogen de kinderen nog een konijntje knutselen van wc-rollen en gekleurd papier. Het is een leuke ochtend voor de kinderen. Na afloop krijgen we nog een koekje met limonade. De meeste ouders met kinderen gaan na de voorstelling weer naar huis. Wij lopen nog even een rondje op het Landgoed. Heerlijk nog even een frisse neus halen voordat we weer naar huis gaan. Er staan hertjes in de wei en de kinderen mogen van de beheerder de hertjes wortels geven. Hun dag kan niet meer stuk. De kinderen hebben genoten van deze leuke ochtend. En zeg nou zelf, als de kinderen genieten, geniet je zelf ook. Eenmaal thuis ga ik een bosje bloemen laten bezorgen aan meneer Anansi en Lisa voor alle gastvrijheid en de leuke ochtend.