De beste technologie voor uw bezorgservice

0
92

Er zijn in de afgelopen jaren steeds meer bedrijven gekomen die een bezorgservice of pakketdienst integreren in hun bedrijf. Zeker op dit moment terwijl iedereen binnen zit, zijn het vooral de bedrijven met een bezorgservice die het nog altijd goed doen. De opkomst van de bezorgservice ging samen met de opkomst van het internet. Toen we de mogelijkheid kregen om dingen via het internet te bestellen, was het natuurlijk ook wel zo fijn als deze aankopen thuisbezorgd konden worden. Hierdoor is de bezorgservice door de jaren heen van cruciaal belang geworden. Dit betekent dat veel bedrijven ofwel een bezorgservice moeten inhuren of een bezorgservice moeten integreren. Voor grotere bedrijven kan het goedkoper zijn zelf een bezorgservice te integreren. Dit is natuurlijk niet van de één op de andere dag geregeld. Gelukkig zijn er goede technologieën om deze bezorgservice te managen.

Vloot

De eerste stap voor het opzetten van een bezorgservice is het inkopen van voertuigen om uw product of service te bezorgen. Daarnaast is het belangrijk dat u goede en betrouwbare bestuurders in dienst heeft. U moet als het ware uw ‘vloot’ opbouwen. Tegelijkertijd is een van de complexere aspecten van het integreren van een bezorgservice het managen van de voertuigen. Wegen zijn over het algemeen onzekere werkomgevingen. Waar managers op een kantoor simpelweg overzicht houden op de werknemers op de werkvloer, is dit bij vele verschillende voertuigen op de weg een stuk ingewikkelder. Gelukkig zijn er tegenwoordig softwaresystemen precies hiervoor ontwikkeld die het makkelijker maken voor u om overzicht te houden op hun voertuigen en tegelijkertijd kunnen deze systemen ook informatie doorgeven aan de klant.

Fleet management systemen

Deskundige bedrijven die werken met een bezorgservice waar ze te allen tijde meerdere voertuigen op de weg hebben, maken gebruik van een fleet management systeem. Een dergelijk systeem geeft informatie over alle voertuigen en bestuurders die in real time op de weg zijn. U kunt op deze manier dus gemakkelijk alles op de kaart volgen. Dit geeft overzicht en de mogelijkheid om direct te reageren op mogelijke veranderingen en problemen. Daarnaast kunt u ook de klanten toegang geven tot de live locatie van hun bezorger. Op deze manier weet de klant precies wanneer de bezorger of monteur aankomt op locatie. Dit geeft veel overzicht en vermindert ook miscommunicatie en klachten. Daarnaast geven dergelijke systemen ook veel informatie door die op de lange termijn tijd en geld besparen.

Brandstofverbruik en ritregistratie

Fleet management software kan bijvoorbeeld inzicht geven in het brandstofverbruik van de verschillende voertuigen en hun bestuurders. Wanneer een bedrijf vele voertuigen op de weg heeft, dan is het brandstofverbruik een significante kostenpost. Door hier inzicht in te krijgen, kun je manieren vinden om het brandstofverbruik te optimaliseren en zo minder kosten te hebben. Daarnaast bevatten deze systemen automatische ritregistratie. Dit zorgt ervoor dat alle gemaakte ritten, het aantal kilometers en de bijbehorende belastingen automatisch geregistreerd worden. Dit bespaard werknemers al snel duizenden uren per jaar aan administratief werk.