HomeTechHet aanschaffen van een elektrische fiets

Het aanschaffen van een elektrische fiets

We zien ze tegenwoordig overal op de straat met een noodgang voorbijkomen: elektrische fietsen. En zeker nu met corona waardoor alles dicht zit, zijn de elektrische fietsen ontzettend booming geworden. Het is praktisch, snel, je bent lekker in de natuur en kost niet zoveel moeite. Een paar van de voordelen van een elektrische fiets waar iedereen gelijk op komt. Maar er moeten ook een aantal nadelen aan zitten, toch? Wij delen vandaag graag wat meer informatie over elektrische fietsen. De positieve informatie, maar ook de negatieve informatie! Ben jij nieuwsgierig? Lees zeker even verder.

De nadelen

Een elektrische fiets kopen is iets wat al snel als positief wordt gezien. Je bent lekker snel op je bestemming, hebt geen last van de wind, je bent toch sportief bezig en je bent in de natuur. Klinkt perfect! Toch zitten er een aantal wel bekende nadelen aan en die delen we ook graag met je. Op het moment dat je een elektrische fiets hebt, moet je altijd de accu goed in de gaten houden. Je laadt je fiets natuurlijk op, zodat je niet veel moeite hoeft te doen met trappen zodat de elektrische fiets je ondersteuning geeft. Dit kan natuurlijk niet zonder accu. En als de accu niet is opgeladen, gaat het al helemaal lastig. Ook is de accu een belangrijk en kostbaar onderdeel van je elektrische fiets. Deze accu’s worden vaak handmatig toegepast op de fiets, dus hou er rekening mee dat als je je fiets even op straat zet, je de accu met je meeneemt. Ook al is dit een kleine boodschap: accu’s worden ontzettend snel gestolen. Ook is een elektrische fiets over het algemeen een stuk zwaarder dan een normale fiets.

Algemene informatie

Door je elektrische fiets op de juiste manier te gebruiken, zorg je er ook nog eens voor dat je beter bezig bent met het milieu. Door op een elektrische fiets te stappen in plaats van de auto, ben je natuurlijk al ontzettend bewust bezig. Op het moment dat je zuinig schakelt met een elektrische fiets, werkt dit nog beter. Ook is het belangrijk om de trapondersteuning zo veel mogelijk in een lage stand te houden. Grappig feitje: net zoals met de bandenspanning van je auto is het ook met je elektrische fiets beter om dit goed in de gaten te houden en op te pompen wanneer de spanning laag is. Dit is natuurlijk wel een beetje vanzelfsprekend, maar toch vergeten veel mensen dit!

Lees Ook