Ben je toe aan een nieuwe spiegelreflexcamera?

0
68

Wanneer je gek bent op fotograferen, dan wil je op een gegeven moment gewoon een écht goede camera. Het kost misschien even tijd om te bepalen welke camera geschikt is voor jouw soort fotografie, maar de kans is groot dat je bij een spiegelreflexcamera uitkomt. Een spiegelreflexcamera is heel handig in gebruik omdat je door de zoeker precies ziet wat je fotografeert. Geen verrassingen meer bij het bekijken van je foto's. Bij een spiegelreflexcamera kun je verschillende lenzen bestellen die allemaal hun eigen eigenschappen hebben. Zo is de ene lens beter voor het micro-werk terwijl een andere lens beter is voor overzichtsfotografie.

Laat je informeren voor je een spiegelreflexcamera koopt

Een spiegelreflexcamera is nog steeds een hele uitgave. En dus wil je echt zeker zijn van je zaak voor je er een aanschaft. Je kunt informatie vragen bij je medefotografen, bijvoorbeeld als je bij een vereniging bent aangesloten. Je kunt ook zoeken op internet en reviews lezen. Maar wat misschien nog handiger is, is om een afspraak te maken met de expert. Hij of zij kan je, tijdens je afspraak in de winkel, alle voors en tegens van iedere spiegelreflexcamera laten zien. Zo weet je zeker dat je de camera en de accessoires koopt waar je echt iets aan hebt.

Ben je gek op natuurfotografie?

Dan zul je gemerkt hebben dat het een enorm verschil maakt voor de kwaliteit van je foto's hoe het weer is. Is het een strakblauwe lucht of is het juist wat heiig? Door te experimenteren met verschillende lenzen kun je er achter komen welke lens op welk moment het beste resultaat oplevert. Ook het verschil tussen het fotograferen van één bloempje of een complete kudde runderen op de heide zie je goed als je afwisselt met verschillende lenzen. Fotograferen doe je niet zomaar helemaal goed. Je zult veel moeten oefenen, maar dat oefenen wordt natuurlijk pas echt leuk als je ziet dat je vooruitgang boekt.

Maak jij al je foto's binnen?

Bijvoorbeeld omdat je je taarten graag op de foto zet voor je ze verkoopt. Of omdat je een winkel hebt en je assortiment online wilt zetten. Dan kan het verstandig zijn om behalve een goede spiegelreflexcamera ook een statief en een goede lamp aan te schaffen. Zo zorg je ervoor dat de foto's allemaal van hoogwaardige kwaliteit zijn. Online word je toch beoordeeld op wat mensen zien. En dan kan je er maar beter voor zorgen dat je topkwaliteit foto's maakt. Ook hier geldt: oefenen, oefenen, oefenen!