HomeWonenGoed meubilair voor in jouw kamer

Goed meubilair voor in jouw kamer

Ben je van plan om te gaan verhuizen of wil je wat vernieuwingen in je huidige woning? Dat kan! Zolang je het goed aanpakt zal je huis er alleen maar mooier van gaan worden. Het allerbelangrijkste wat je aan je inrichting zou kunnen veranderen zijn je meubels. Verkeerde of te kleine meubels kunnen je woonkamer ten onder doen en dat wil natuurlijk niemand. Maar hoe kom je er nou achter welke eettafel of bank het best in jouw interieur past? Want dit is voor iedereen natuurlijk verschillend. Naast persoonlijke smaak zijn er ook wat trends waarin je mee zou kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde industriële interieur of ga je liever voor landelijk?

De basis

Het is slim om te beginnen bij de basis. En met de basis bedoelen we de grote meubelen die het grootste deel van je woonkamer uit maken. Denk hierbij aan de eettafel, bank en de salontafel. Als eerst de eettafel. Hier is het natuurlijk de bedoeling dat je gezellig met de hele familie aan gaat eten, maar ook door het vele thuiswerken van nu zal je er waarschijnlijk ook wel eens aan werken of zullen je kinderen er huiswerk aan maken. Als je woning het toe laat dan zou ik zeker voor een grote eettafel gaan. Zo kan iedereen er gezellig aan zitten en het ziet er chique uit. Een veel gekozen optie is de houten tafel die je bij station7 kan vinden. Voor de salontafel geldt een andere regel. Hierbij geldt eigenlijk: hoe kleiner hoe beter. Vaak staat de salontafel voor je TV en is deze alleen bedoeld als klein bijzettafeltje voor wat drinken of hapjes.

De afwerking

Als de basis helemaal klopt is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Denk hierbij aan de lampen, kunst aan de muur of wat andere leuke accessoires. Hierbij is het eigenlijk alleen belangrijk dat alles een beetje bij elkaar past. Dat het er niet rommelig uit gaat zien maar dat de accessoires er juist voor zorgen dat het 1 groot geheel wordt. Qua lampen zijn de grote statement lampen met meerdere bollen eraan helemaal hip! Hiermee zorg je er gelijk voor dat je veel licht zal hebben en dat je alleen nog voor wat kleinere lampen hoeft te zorgen. Naast de verschillende lampen is wat mooie kunst aan de muur ook niet overbodig. Ga je voor abstracte kunst in de vorm van standbeelden of vind je wat drukkere schilderijen mooier?

Lees Ook