HomeWonenJe huis koel houden deze zomer? Dit zijn de beste tips!

Je huis koel houden deze zomer? Dit zijn de beste tips!

De zomer is officieel begonnen! Dat betekent dat het tijd is voor zon, zee, strand en vakantie. Toch brengt de zomer niet alleen leuke dingen met zich mee; de warmte kan soms voor grote hitte in huis zorgen en het erg benauwd maken. Zeker in de maanden juli en augustus is de zomer niet voor iedereen een pretje. Wil jij voorkomen dat je huis deze zomer aanvoelt als een sauna? Lees dan snel verder voor de beste tips om je huis ‘s zomers lekker koel te houden! 

 

Tip #1: Houd ramen en deuren overdag gesloten

Overdag is de temperatuur op zijn hoogst en is het buitenshuis veel warmer dan binnenshuis. Zorg er dan ook voor dat je de ramen en deuren overdag goed gesloten houdt. Zo voorkom je dat de warmte je huis binnendringt!

Tip #2: Bescherm jezelf tegen de warmte met extra raamdecoratie 

De warmte buiten houden lukt helaas niet alleen met het sluiten van de ramen en deuren. Zeker wanneer de zon een groot gedeelte van de dag recht op jouw huis staat, kan het binnenshuis onverdraagbaar heet worden. Wil je jezelf hiertegen beschermen? Schaf dan zonwerende rolgordijnen of een zonwerende roljaloezie aan. Deze raamdecoratie is speciaal gemaakt om jou te helpen de hitte en de zon buitenshuis te houden. Zo blijft de temperatuur in huis aangenaam! 

Tip #3: Lucht je huis ‘s avonds goed door

Wanneer het ‘s avonds afkoelt, is het tijd om de ramen open te zetten. Een goede manier om dit te doen is door alle ramen die je hebt (en eventueel een balkon- of achterdeur) tegen elkaar open te zetten. ‘s Zomers zijn er echter ook veel muggen en andere vervelende insecten buiten, dus zorg wel voor een goede hor om te voorkomen dat je ‘s avonds niet kunt slapen omdat er een zoemende mug in je slaapkamer rondvliegt. 

Tip #4: Schaf een ventilator of airconditioning aan

Blijft het met de bovenstaande tips nog steeds te warm in huis? Dan kun je altijd nog een ventilator of een airconditioning aanschaffen. Het nadeel van deze oplossingen is dat ze tijdelijk zijn en dat je maandelijkse energiekosten er ook een stuk hoger van kunnen worden. Toch kan een goede airconditioning op hete zomerdagen die welkome verkoeling bieden, dus wanneer het echt ondraaglijk heet wordt is dit zeker een optie die je kunt overwegen. 

Lees Ook