HomeAlgemeenMelk van een vreemde

Melk van een vreemde

Vorige week was ik samen met mijn vriendin een dagje kerst inkopen doen. Je kent het, cadeautjes voor iedereen kopen, lekker koffie met een taartje tussendoor en dan eigenlijk veel te lang babbelen. Het zou een heel relaxed dagje uit moeten worden. Maar dat werd het niet. De dag kreeg een onverwachte wenteling…

Oppassen met oversteken

In principe was de dag goed van start. We hadden allebei een lijstje met namen en bijpassende cadeautjes: we waren goed voorbereid en wisten wat we nodig hadden. Want dat betekent meer tijd om bij te praten. Vol enthousiasme en vastberaden liepen we de ene na de andere winkel in. We waren net op weg naar een lunchroom om een lekker broodje te halen. Daarvoor moesten we een weg oversteken. Wij wachtten geduldig het groene licht af, en toen het licht groen kleurden liepen we al babbelend het zebrapad op. Wat we niet hadden gezien, is dat een vlotte bezorgscooter nog even snel dacht te kunnen passeren…

Dat ging dus niet goed. Mijn vriendin zag in haar ooghoek de scooter aankomen, en reageerde snel door mij aan de kant te duwen. Ze gaf zo’n harde ruk, dat ik op de grond viel, met mijn gezicht op de straat. De scooter sjeesde gewoon door. We waren allebei heel erg geschrokken, maar de grootste schrik kwam toen ik opstond en ik een stuk van een van mijn voortanden op straat zag liggen. Mijn mond bloedde, mijn vriendin was in paniek. Inmiddels hadden ook wat omstanders zich rondom het spektakel verzameld.

Spoed tandarts

Ik had op wat schaafwonden na verder nergens last van. Mijn vriendin voelde zich heel schuldig maar ik denk dat ik veel meer last zou hebben gehad van een scooter die vol gas op mij in had gereden, dus natuurlijk nam ik haar niks kwalijk. Een van de omstanders had toevallig net boodschappen gedaan en een pak melk gekocht, welke hij mij meegaf om mijn tand in te bewaren. Bij gebroken tanden moet je er zo snel mogelijk bij zijn. Toevallig was een andere omstander bekend met de spoedtandarts in dezelfde stad: Dental 365. Die was niet alleen ontzettend dichtbij, maar ik kon er ook meteen terecht. Echt een uitvinding, ook als je ’s avonds laat iets overkomt kan je gewoon bij de spoed tandarts terecht, en de kosten zijn gelijk aan de kosten van een normale tandarts.

Zo eindigde ons leuke dagje shoppen bij de tandarts. Ik ‘bofte’ dat het een relatief groot stuk tand was dat was afgebroken, waardoor het makkelijk verlijmd kon worden. Voor kerst heb ik nu misschien niet alle cadeautjes, maar in ieder geval een goed verhaal.

Lees Ook