HomeAlgemeenTips om je winkel te beveiligen

Tips om je winkel te beveiligen

Als je een eigen zaak, winkel of bedrijf hebt dan is het belangrijk om goede beveiliging te hebben. Je weet maar nooit wanneer je het nodig gaat hebben. Als eigenaar kun je soms wakker liggen met de vraag hoe het met je winkel gaat. Zorg ervoor dat je alle maatregelen hebt genomen zodat je met een gerust hart kunt gaan slapen. Hierbij geven wij jou een aantal tips voor jou en je personeel waardoor je winkel extra veilig is en blijft. 

Sta nooit alleen in de winkel

Als je een kleine winkel hebt kan het voorkomen dat je alleen in de winkel aanwezig bent. Dit maakt het overvallers extra makkelijk om hun buit te halen. Zorg dus dat er altijd twee mensen aanwezig zijn als een winkel open is. Bijvoorbeeld één iemand bij de kassa en een iemand die bezig is met de winkel zelf of de administratie.

Noodknop bij de kassa

Veel kassa’s hebben het al, een alarmknop verstopt onder de kassa. Door deze knop, of hendel, te activeren schakel je direct de politie in. De knop staat namelijk in verbinding met de alarmcentrale van de politie waardoor ze direct zien waar ze heen moeten.

Investeer in goede sloten

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend maar een goed slot zorgt ervoor dat inbrekers minder snel binnenkomen. Veel standaar sloten zijn simpel te openen met een pasje of met geweld. Inbrekers kunnen aan het slot al zien of ze daar wel of niet kunnen inbreken. Een meerpuntssluiting bij een slot maakt het de inbrekers al een stuk moeilijker. Doordat de deur op meerdere plekken in het slot valt kan de inbreker niet zomaar naar binnen. Investeer dus in een krukbediende meerpuntssluiting voor de juiste beveiliging.

Maak oogcontact

Wat goed werkt om dieven in de winkel weg te jagen is door oogcontact te maken met iedereen die een winkel binnenkomt. Dit zorgt ervoor dat de persoon zich bekeken en gezien voelt. Hierdoor zal een dief minder snel iets meenemen uit de winkel. Oogcontact met klanten is ook persoonlijk en klantvriendelijk. Win-win situatie dus.

Herken geprepareerde tassen

Je kunt letten op klanten die met grote boodschappentassen binnenkomen. De tassen zijn vaak geprepareerd met aluminiumfolie. Een ander voorbeeld is een Pringle-doos, ook daar zit aluminiumfolie in. Diverse winkelgebieden hebben een verbod op geprepareerde tassen.

Lees Ook