HomeBusinessEen auto leasen kan op verschillende manieren

Een auto leasen kan op verschillende manieren

Als je een nieuwe auto wilt rijden, maar niet direct genoeg op je rekening hebt staan en je geen lening wilt afsluiten, dan is een auto leasen een goed idee. Je rijdt dan een compleet nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Je weet precies waar je aan toe bent en alle onkosten zitten in bij de lease prijs. Zo heb je een goede verzekering, is je wegenbelasting betaald en rij je natuurlijk een perfecte auto. Je hoeft alleen je brandstof nog maar te betalen. Wist je dat zelfs onderhoud, schade en vervangend vervoer bij de leaseprijs in zitten?

Een auto leasen kan ook anders

Een auto leasen is natuurlijk een goede oplossing. Echter wordt deze auto nooit van jou. Je levert de auto na afloop van de leasetermijn weer in en gaat voor een andere auto. Maar met financial lease zorg je dat de auto aan het eind van de looptijd écht van jou is. Er zijn echter wel grote verschillen tussen een auto leasen en financial lease. Zo zit bij financial lease lang niet alles inbegrepen. Je moet zelf je verzekering, je wegenbelasting en het onderhoud regelen. Het grote voordeel is dus wel dat je aan het eind van de looptijd een eigen auto hebt die je zelf hebt ingereden.

Welke auto kies je?

Je kunt natuurlijk gaan voor het allernieuwste model van de allerduurste auto. Maar hou er rekening mee dat dat je flink wat geld per maand kan gaan kosten. Hoe duurder de auto is, hoe meer je per maand betaalt. Je kunt daarom voor je een auto kiest, het best eerst bepalen wat je budget is. Dan selecteer je alleen auto's die binnen dat budget vallen en kies je zo de auto die bij jou én je budget past. Een auto leasen is ook gewoon een geval van gezond verstand. Laat je vooral niet verblinden door alle dure mogelijkheden.

Nog iets om rekening mee te houden

Als je gaat voor het "normaal" leasen van een auto, dan weet je precies wat je per maand betaalt. Je moet dan alleen nog rekening houden met de brandstof. Ga je voor financial lease, dan zul je meer geld apart moeten zetten. De lease is iedere maand een vast bedrag, maar daarbij komen dus nog de verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Ook hier is de brandstof niet inbegrepen. Je bent er met leasen dus bijna, maar tel ook de extra kosten bij op, je weet dan exact wat je budget is zodat je verantwoord een overeenkomst kunt aangaan.

Lees Ook