Verbouw dat huis!

0
89

Ja ja, oud en nieuw komt er weer aan en daarmee is het weer tijd voor de goede voornemens. Meer sporten, minder drinken, meer ontsnappen, dacht jij aan eentje uit dat rijtje? Je denkt in de goede richting, ik heb het over nog zo een klassiek goed voornemen. Eindelijk aan die verbouwing beginnen! Want zeg eens eerlijk, hoelang loop je al met een half plan om dit of dat in je huis te verbouwen? Ik denk dat 2020 dan echt het moment is om dit te gaan doen. Met de tips in deze blog kom je vast een heel eind, ik help je op weg naar dat droomhuis!

Maak dat plan concreet

Weet je eigenlijk wel wat je precies wilt verbouwen? Met een half plan kom je natuurlijk nergens… Dus stap 1 is maak dat plan concreet. Als je je keuken wilt verbouwen, wat wil je dan precies bereiken? Wil je meer licht, dus bijvoorbeeld een extra raam? Wil je meer ruimte, dus ga je een tussenmuur doorbreken? Wil je een bijkeuken, dus bouw je juist een stuk aan je huis vast? Zolang je dit niet precies weet is het begin ver te zoeken!

Regel die benodigdheden

Bij stap 1 heb je net bedacht wat je allemaal precies gaat doen. Maar hoe ga jij dat doen? Hoe breek jij door die dikke tussenmuur heen? Dan heb je echt wel meer nodig dan je huis-tuin- en keuken hamertje. Regel daarom alle spullen die je nodig hebt. Kijk ook eens rond wat je allemaal kan huren of lenen. Hebben je vrienden niet nog wat spullen liggen? Online is er natuurlijk ook van alles te vinden, of bij een bouwmarkt. Cruciaal onderdeel is ook, wat ga jij met al je troep doen? Want bij een verbouwing komt veel troep kijken, dat kan ik je wel verzekeren. Kijk daarom eens naar de opties om een rolcontainer huren. Krijg je zeker geen spijt van.

Vele handen maken licht werk

En dan ga je lekker aan de slag, doe dit vooral niet in je eentje! Nee je hebt vast wel een paar handige en gezellige vrienden. Muziekje aan, lekker samen klussen en een biertje om te vieren dat het harde werk gedaan is. Je zult het bijna jammer vinden als de verbouwing dan afgelopen is. Je vrienden kunnen je ook goed advies geven, samen zie je altijd meer dan alleen. Kijk natuurlijk wel uit welke vrienden je vraagt, liefst niet die met de twee linkerhanden… Is toch jammer als je nog jaren aan hem herinnert wordt, elke keer als je naar die scheve muur of doorgezakte deur kijkt.

Succes! Ik weet zeker dat het een succes wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in