Zo is je kerstvakantie wel ontspannen!

0
87

Bijna kerstvakantie, en je weet hoe dat gaat: verplichtingen hier, verplichtingen daar. Familie wil van alles van je, gezeur van je (schoon)moeder over het kerstdiner: was het maar weer gewoon januari! Jij wil gewoon relaxen! En dat is jammer, want de kerstvakantie kan ook ontspannen zijn. Juist een tijd waarin je geniet van je vrije tijd en gezelligheid met elkaar. Ik geef je in deze blogs een paar tips hoe jij deze tijd van het jaar wel goed doorkomt.

Choose your battles

Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen heeft natuurlijk voorstellingen van hoe zij de kerstvakantie voor zich zien. En misschien maakt het jou allemaal niet zoveel uit, maar daar denkt je moeder anders over. Of je vriendin, of je opa, of wie dan ook maar. Bedenk dat zij ook gewoon een leuke kerst willen hebben, en probeer het allemaal een beetje langs je heen te laten gaan. Trek je niet alles aan wat zij zeggen of willen, maar kom een beetje aan hun wensen tegemoet. Als zij het naar hun zin hebben zullen ze jou ook lekker je gang laten gaan. Vrede in huis, daar ging het toch om met kerst?

Pak je momentjes

Je kan niet non-stop gezellig alles met elkaar doen. Tussendoor heb jij gewoon even een momentje nodig voor jezelf. Dus pak die momentjes! Kijk lekker een film op de bank, ga naar buiten om even met een vriend koffie te drinken of ga een rondje hardlopen om even lekker uit te waaien. Als je even je momentje voor jezelf hebt zul je zien dat je daarna ook weer veel meer open staat voor anderen. Zo haal je uiteindelijk veel meer uit het contact met de anderen. Zorg ook voor een ontspannen sfeer in huis, maak het knus. Kaarsjes aan, muziekje op de radio, kerstversiering, daar kan toch niemand tegen zijn! Een kersttrui en herenpantoffels mogen ook zeker niet ontbreken! Het is tenslotte maar een keer kerst.

Waar ligt de prioriteit?

Bedenk wat jij wil bereiken deze kerstvakantie. Wil je echt uitrusten? Zorg er dan voor dat jij echt je rust kan pakken. Wil je gezelligheid en quality-time met de mensen om je heen? Bedenk dan dat je dat daar geen mega uitgebreid 5-gangen menu voor nodig is! Je kan net zo goed genieten met een simpele maaltijd. Kerst leidt tot veel verplichtingen, maar die leggen we onszelf en elkaar op. Het kan ook een tandje minder allemaal. Maak de keuze wat voor jou echt belangrijk is.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips, ik wens je een fijne kerst!