Waar moet je aan denken bij het oversluiten van een persoonlijke lening?

0
40

Bij diverse partijen kun je een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen. Soms blijkt de lening die je hebt afgesloten niet het beste bij je te passen wat uiteraard heel ongunstig is. Dat kan bijvoorbeeld komen door een hoge rente. Zeker als je verschillende leningen hebt, kan het nog wel eens erg onoverzichtelijk worden, wat zeer onprettig is. In dit soort gevallen kun je ervoor kiezen om de lening over te sluiten. Dit houdt simpelweg in dat je bij een nieuwe partij als kredietverstrekker een lening afsluit om je huidige lening af te lossen. Je houdt zodoende nog maar één lening over.

Welke leningen kun je oversluiten?

Het verschilt natuurlijk per partij, maar doorgaan kan je de volgende leningen oversluiten: doorlopend krediet, persoonlijke lening, roodstand, postorder krediet, creditcard schuld en meerdere leningen naar één overzichtelijk lening. Zodra je meerdere leningen hebt bij verschillende maatschappijen kan je dat onder een overzichtelijke lening brengen. Zo betaal je nog maar één bedrag per maand en krijg je een stuk beter de overzicht in je financiële situatie. En als het meezit, ben je ook nog eens goedkoper uit.

Een persoonlijke lening afsluiten?

Een persoonlijke lening afsluiten doe je om een grote uitgave te doen. Wil je een nieuwe auto of je huis verbouwen? Of toch maar een nieuwe badkamer of keuken? Persoonlijke lening zijn hiervoor geschikt. Je leent in een keer het bedrag wat je nodig hebt en betaalt dat dan maandelijkse terug aan de instantie die het geld voorschiet. Je hoeft je geen zorgen te maken over de looptijd en het maandbedrag. Die staan van tevoren vast, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat zijn kenmerken van een persoonlijke lening?

Wat zijn de precieze kenmerken van een persoonlijke lening? Je leent een vast bedrag, dat maandbedrag staat vast, de rente staat vast, je weet hoeveel je per maand moet aflossen en kent de looptijd van de lening.

Voor wie is een persoonlijke lening?

Dit soort lening is geschikt voor iemand die zekerheid wil in de vorm van vaste rente en vaste looptijd. Je bent 18 jaar en ouder en je moet de lening voor je 75e aflossen. En een persoonlijke lening is er voor wie in één keer een grote uitgave wil doen. Je betaalt natuurlijk rente over je lening, dus houdt in gedachten dat geld lenen altijd geld kost. De rente staan bij de meeste partijen vast gedurende de gehele looptijd. Dat betekent dat als jij de lening niet aanpast, de rentekosten ook niet hoger worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in