Een tuin makeover met Hillhout tuinhout en een trellisscherm

0
62

De afgelopen weken hebben we prachtig weer gehad. Na een enorme sneeuwbui is de lente opeens vroeg langsgekomen. Ik heb daarom ook heerlijk wat tijd in mijn tuin doorgebracht. Ik ben nu helemaal verliefd op mijn tuin, omdat ik het afgelopen zomer tijdens de corona situatie een makeover heb gegeven. Deze makeover was broodnodig, maar hij is ook helemaal gelukt! Ik ben er superblij mee, een goede mix van natuur en modern. Vandaag vertel ik jullie in deze blog hoe ik die makeover heb aangepakt, en geef ik wat algemene tips voor een tuinmakeover. Ook vertel ik wat over specifieke merken en items waarmee ik heb gewerkt waar ik heel enthousiast over ben. Veel leesplezier, en blijf gezond!

Hoe geef je je tuin een makeover?

Om je tuin een makeover te geven is het belangrijk om eerst een plan te schetsen. Ik heb een paar weken online inspiratie opgedaan, en had ook al wat langer staande wensen. Aan de hand van die inspirate en een wensenlijstje ben ik gaan schetsen. Hoe groot is de tuin, en wat zou waar precies kunnen? Zo’n planning is superbelangrijk, omdat je dan nooit teveel of te weinig aanschaft van de producten die je nodig hebt. Ook kun je dan een taakverdeling maken, en een planning. Zeker tuinwerk is afhankelijk van het weer, dus ik had verschillende taken mocht het een keer regenen. Ik heb mijn tuin een makeover gegeven door een stukje om te toveren tot een moderne lounge area. Daarna wilde ik een afscheiding in de tuin waar je mooie klimplanten op kan groeien, omdat onze omheining struiken zijn. Achter die afscheiding is dan een schaduwplekje met veel bloemen en een tafeltje en stoeltje waar je kunt zitten als het te warm is voor de zon.

Wat is een trellisscherm?

De afscheiding is gemaakt met een trellisscherm. Een trellisscherm is een rechthoek van hout, met een metalen frame in het midden. Dit metalen frame is gemaakt van draadstaal of van kippengaas. Hierdoor kunnen planten mooi omhoog klimmen en krijg je een heel natuurlijke afscheiding. Ik vind de trellisschermen heel erg mooi, omdat ze ook zonder grote klimplanten er mooi uitzien. Dit is ideaal omdat het natuurlijk een paar jaar duurt voordat het hele scherm begroeit is. Met een trellisscherm hoef je niet te wachten op een mooi uitzicht!

Wat maakt Hillhout tuinhout zo geschikt?

Voor het maken van een vlonder voor de loungehoek hebben we gebruik gemaakt van hillhout tuinhout. Hillhout tuinhout specialiseert zich in houtsoorten en planken die perfect zijn voor buitengebruik. Dit is nodig, omdat je natuurlijk wil dat je tuinhout zo lang mogelijk goed blijft. Het fijne aan Hillhout tuinhout is dat je het ook voor heel veel andere dingen kunt gebruiken, zoals het zelf maken van tuinmeubelen of plantenbakken. Daarnaast verkoopt Hillhout ook tuinhuizen, accessoires, terrassen, meubilair, bloembakken, hekken, poorten, pergola’s en nog veel meer. Als je zelfmaken niet ziet zitten kun je dus beter voor de kant en klare opties gaan!