Zo blijven je werknemers met elkaar verbonden

0
70

We leven al bijna een jaar lang in een gedeeltelijke lockdown. Thuiswerken is de norm geworden en ons sociale leven bestaat ook bijna niet meer. Veel mensen zitten hierdoor minder lekker in hun vel. Ze missen de prikkels en het hun sociale leven. Het gemis van contact op de werkvloer is ook erg groot. In het afgelopen jaar zijn er waarschijnlijk ook nieuwe collega’s in het bedrijf gestart. Voor hen is het extra lastig omdat zij hun collega’s niet in het echt kunnen ontmoeten. Als werkgever kan je hier op inspelen, maar hoe doe je dat nou? In dit blog lees je hoe je hier als werkgever mee om kan gaan.

Koffiemomentje

Stuur je werknemers aan om een sociaal koffiemomentje in te plannen. Dit kan zowel met collega’s als met vrienden zijn. Wanneer werknemers de hele dag alleen zijn en weinig tot geen contact hebben met andere kunnen ze minder productief worden. Met een koffiemomentje zorg je ervoor dat mensen weer sociale prikkels hebben. Dit kan 15 tot 30 minuten duren. Na deze pauze kan iedereen weer met nieuwe energie verder werken. Motiveer je werknemers om dit te doen, hier heeft iedereen baat bij.

Vrijmibo

De welbekende vrijdagmiddagborrel is iets wat veel mensen missen. Voor nieuwe collega’s is een vrijdagmiddagborrel een laagdrempelige manier om je collega’s beter te leren kennen. Daarnaast is het goed voor de sfeer binnen het team. Gezellig borrelen om kantoor zit er helaas al een tijdje niet meer in. Veel bedrijven gaan de fout in door verder niks te organiseren. Online borrelen is natuurlijk niet hetzelfde, maar voor de verbinding is het wel heel belangrijk om dit af en toe wel te doen. Je kan je medewerkers verrassen door een borrelpakket naar iedereen te sturen. Er bestaat ook een borrelpakket brievenbus. Borrelpakketten zitten vol lekkere snacks en drankjes. Je kan je medewerkers hiermee verrassen op een dag dat er een online borrel gepland staat. Wanneer je helemaal goed uit wilt pakken kan je overwegen om er bedrijfspresentjes bij te doen. Doe dit samen met een kaartje om je medewerkers te bedanken voor hun inzet in deze tijden. Je medewerkers zullen dit heel erg waarderen.

Verrassen

Je medewerkers kun je ook verrassen met mooie feest- en thema dagen zoals Pasen, Sinterklaas en met Kerst. Maar ook met dagen als secretaresse dag en de dag van de Bouw. Wat de gelegenheid ook is, Tezet heeft er geschikte pakketjes voor om je personeel te verrassen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga snel naar de website toe.