HomeReizenDe belangrijkste benodigdheden als reizende fotograaf

De belangrijkste benodigdheden als reizende fotograaf

Fotografie als carrière is een beroepskeuze die tegenwoordig twee kanten lijkt te hebben. Aan de ene kant zijn er velen van mening dat het steeds moeilijker is om als fotograaf je geld te verdienen. Met de komst van apps zoals Instagram bijvoorbeeld lijkt het alsof iedereen tegenwoordig fantastische foto’s kan maken. Hoe kun je je dan als professionele fotograaf nog onderscheiden? Aan de andere kant zijn deze apps en andere soorten sociale media juist fantastische kansen voor fotografen om een publiek te krijgen en klanten te werven. Er zijn tegenwoordig veel fotografen die door klanten worden ingehuurd nadat ze via Facebook of Instagram gevonden zijn.

Natuurlijk zijn er ook verschillende soorten fotografie. Zo heb je fotografen die bruiloft fotografie doen, fotografen die voor festivals werken en ook reizende fotografen die freelancen of zo’n groot publiek op sociale media dat ze via sponsors hun geld verdienen. Fotografen die reizend hun geld verdienen zijn digitale nomaden als het ware. Als je dit ook wel wat lijkt is het belangrijk dat je de juiste benodigdheden hebt om te kunnen reizen en je geld te kunnen verdienen. Daarom bespreken we in dit artikel de belangrijkst benodigdheden als reizende fotograaf.

Camera en laptop

Als fotograaf is het natuurlijk belangrijk dat je een goede camera hebt, dit is logisch. Maar wanneer je reist en veel buiten bent is de kans dat je camera beschadigd groter. Het is dan ook verstandig voor een camera te kiezen die goed bestand is tegen vallen en stoten. Het is waarschijnlijk een goed idee om een cameracase te kopen om je camera te beschermen. Als je een waterdichte koopt kun je er bijvoorbeeld zelfs de zee mee in. Maar deze behuizingen zijn wel vaak duur.

Logischerwijs heb je ook een laptop nodig. Met deze laptop kun je je foto’s bewerken en ze uploadden naar je sociale media en versturen of verkopen aan klanten. Gelukkig zijn er tegenwoordig bijna overal wifi hotspots en als je reist zul je er logischerwijs ook op letten dat je ergens verblijft met een goede internetconnectie.

Backpack

Naarmate je succesvoller wordt als fotograaf zul je ook investeringen doen in materiaal om nog betere foto’s te kunnen maken. Aangezien vele van deze materialen over het algemeen erg duur zijn is het van essentieel belang dat je deze veilig kunt opbergen en vervoeren tijdens je reizen. Een goede camera backpack is daarom een fantastische optie. Een dergelijke backpack heeft meer dan genoeg ruimte voor lenzen, camera’s en ook een manier waarop je statieven kunt vervoeren.

Lees Ook