Redenen waarom je de Galapagos eilanden wilt bezoeken

0
95

Je kent de Galapagos eilanden misschien van de Galapagosreuzenschildpad, maar verder weet je waarschijnlijk niet zoveel over deze eilanden die in Zuid-Amerika liggen. Ze liggen bijna duizend kilometer verwijdert van de kust van het land waar het bij hoort, Ecuador. Deze eilanden hebben niet voor niets een schildpad die er naar genoemd is. Een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna leeft in en rondom deze eilanden. Een groot gedeelte van deze organismen leven alleen op deze eilanden. Dit is slechts een van de vele redenen die er zijn om de Galapagos eilanden te bezoeken, zeker als jij een reis door Zuid-Amerika maakt. Lees gauw verder om er achter te komen waarom dat is.

Tochten rondom de eilanden

Er zijn ontzettend veel tours beschikbaar waarbij je aan boord stapt van een boot, of zelfs een helikopter. Hierbij krijg je een uitgebreide uitleg over de verschillende eilanden, en krijg je het meest bijzondere van de eilanden te zien. Zo'n tour is een avontuur en een geweldige tijd. Naast het rondvaren langs de kusten van de eilanden kan je eventueel ook snorkelen, en de wondere wereld van het water ontdekken. Sommige boten hebben zelfs een glazen bodem zodat je niets hoeft te missen!

De stranden

Stranden die net zo idyllisch zijn als op de Galapagos eilanden zal je nergens vinden. Het zand is net zo wit als dat het water doorzichtig is. De stranden zijn dan ook een perfecte plek voor een geweldige foto of om gewoon lekker de hele dag in een paradijs te zijn. Een duik nemen is zeer aan te raden, aangezien het heel makkelijk is om alles te kunnen zien met een simpele duikbril. Bovendien heb je kans de beroemde schildpad te vinden, of zelfs zeeleeuwtjes. Omdat er zoveel stranden zijn is het niet moeilijk om een verlaten stuk te vinden. De stranden zijn onderdeel van de werelderfgoed lijst, dus dat zal voorlopig niet veranderen.

De dieren

De meest exotische en prachtige beesten leven op en rondom de eilanden. De eerder genoemde zeeschildpadden kan je niet missen, en wie weet zie je zelfs een kolonie pinguïns. Veel van deze dieren zijn gewend aan de mensen, en reageren vriendelijk. Rond zwemmen met dolfijnen, of tussen de zeeleeuwen doorlopen kan zonder problemen. Zelf is het zwemmen met dolfijnen een van de beste ervaringen die ik heb gehad. Zo dichtbij zulke prachtige beesten kunnen zijn, en vriendelijk ontvangen worden door dolfijnen is echt een unieke ervaring die je sowieso niet wilt missen!

STranden zo idyllisch als