HomeWonenTips om duurzamer te wonen

Tips om duurzamer te wonen

Duurzaamheid. Een woord waar niemand tegenwoordig meer omheen kan. Alles moet duurzamer, groener en zuiniger. Dit doen we om ervoor te zorgen dat de aarde niet nog meer opwarmt. Zoals wetenschappelijk is bewezen kan deze opwarming zorgen voor het smelten van de ijskappen, stijgen van de waterspiegel en dat zal uiteindelijk desastreuze gevolgen hebben. Om dit te voorkomen moeten we allemaal ons steentje bijdragen. Hier kan je zelf al heel makkelijk mee helpen. Hoe je dat thuis het beste kan doen op een zo makkelijk mogelijke manier? Wij hebben een paar handige tips voor je opgesomd.  

 

Twee emmertjes water halen

Een van de meest makkelijke te verkrijgen elementen is water. Dit valt namelijk in ons kikkerlandje regelmatig uit de lucht. Je kan met dit regenwater, wat relatief schoon is, nog best veel dingen doen. Je moet het natuurlijk niet gaan opdrinken, maar je kan er best zaken mee schoonmaken. Als je het water op een hygiënische manier opvangt, kan je bijvoorbeeld prima de auto wassen met regenwater. Een van de handigste manieren om dit thuis te doen is het aanschaffen van een capi regenton. Een regenton ziet er tegenwoordig helemaal niet meer uit zoals het houten geval dat je je nu inbeeldt. De regentonnen hebben nu een prachtig design die het object ook nog eens een ware eyecatcher maken in je tuin. Deze regenton vangt het water op een nette, handige manier op en bewaart het vervolgens heel makkelijk voor je. Ook kan je de plantjes binnen water geven met het zelf opgevangen regenwater. Dit is zelfs goed voor de planten, omdat er in regenwater veel minder kalk zit dan in kraanwater!

 

Recyclen doen we samen

Een andere, ondertussen welbekende manier om duurzaam te leven is natuurlijk recyclen. Schaf een extra prullenbakje aan voor jouw plastic afval, of zet gewoon een grote tas naast jouw afvalbak voor oud papier en karton. Het zal je verbazen hoeveel mensen thuis nog niet hun afval recyclen. Het is erg makkelijk te organiseren. In het begin zal het uiteraard wennen zijn om niet meer alles in één prullenbak te gooien, maar je helpt de natuur er heel erg mee. Het is een kwestie van tijd totdat het afval recyclen thuis in je systeem zit en dan zal het er ook weer moeilijk uit te krijgen zijn!

 

Douchen is om schoon te worden

De derde manier om thuis duurzamer te leven heeft ook met water te maken en is vrij simpel, rechttoe rechtaan. Douche minder lang. Elke keer een half uur douchen is echt niet nodig om goed schoon te worden en het korter douchen bespaart super veel water. Dus probeer eens te beginnen met twintig minuten te douchen. Als dit lukt probeer het eens vijftien minuten. Op jaarbasis zal dit al erg veel water schelen en het maakt jouw huishouden een stuk duurzamer! 

Lees Ook