HomeWonenVerschillende vloeren voor verschillende ruimtes.

Verschillende vloeren voor verschillende ruimtes.

Tijdens mijn dagelijkse werk als thuiszorgmedewerker kom ik natuurlijk bij veel verschillende mensen thuis. Iedereen heeft zijn huis naar zijn of haar eigen smaak ingericht en de vloer is daar ook een onderdeel van natuurlijk. Bij ouderen zie je nog best vaak vloerbedekking door het hele huis liggen. Dat is natuurlijk iets van vroeger waar je dat tegenwoordig niet snel meer zult zien in een huis, anders dan misschien in de slaapkamer. De woonkamers, hallen en slaapkamers zijn tegenwoordig eerder gelegd met laminaat, pvc vloer of houten vloer. Het gemak van een laminaat of pvc vloer is wel dat het onderhoud en vlekgevoeligheid heel wat minder is dan bij een vloerbedekking. Als je daar iets op laat vallen krijg je al snel vlekken die er moeilijk uitgaan en dat wil je liever niet midden op de vloer in je woonkamer. Dan heb je liever een vloer waarover je een doek of dweil kunt halen en het daarna weer als nieuw is en je geen vlek krijgt.

Welke vloer voor welke ruimte.

Zoals gezegd kom ik als thuiszorgmedewerker bij behoorlijk veel mensen thuis en voer ik daar bepaalde werkzaamheden uit. Als je kijkt naar de vloeren bij de mensen thuis dan zie je veelal dat dit (op de vloerbedekking bij de ouderen na dan) veelal laminaat vloeren zijn. Het is momenteel een van de meest gelegde vloeren bij mensen thuis. Het is makkelijk te leggen, goed te onderhouden en niet al te duur. Een houten vloer is bijvoorbeeld een stuk duurder. Laminaat laat zich goed schoonmaken en met de kwaliteit van nu gaan ze ook nog eens lang mee, ideaal natuurlijk. Je kunt laminaat in allerlei soorten en kleuren krijgen waardoor je de uitstraling kunt kiezen die jij mooi vindt. Als je gaat kijken naar een ruimte waarin veel gelopen wordt, denk aan bedrijf of zorginstelling, dan is een pvc vloer de betere keuze. De slijtvastheid van pvc vloeren is daarbij een belangrijke eigenschap. Bij de zorginstellingen waar ik wel eens kom voor werk ligt over het algemeen ook een pvc vloer. Voor de mensen die er dagelijks op lopen en schoon moeten maken is dit de beste keuze. Het slijt niet snel, is makkelijk schoon te maken en je hoeft het daarom dus niet zo snel te vervangen als wanneer je bijvoorbeeld een laminaatvloer legt op een werkplek waar intensief gebruik van gemaakt wordt.

Op laminaatenparket.nl heb je ruime keuze aan de diverse laminaat en pvc vloeren om te leggen op werk of thuis. Ze hebben ook de mensen in huis om het perfect te leggen thuis of op werk. Vraag ze eens naar hun mening over de beste vloer voor jouw situatie.

Lees Ook