Zo vind je een goede uitvaartverzekering die bij je past 

0
26

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet de meest leuke bezigheid, maar het is wel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je nabestaanden na je overlijden niet met hoge kosten voor je uitvaart komen te zitten. Daarom doe je er goed aan om je te oriënteren op een goede uitvaartverzekering en er zeker van te zijn dat jouw persoonlijke wensen voor je uitvaart gedekt worden door deze verzekering. Ben je benieuwd hoe je een goede uitvaartverzekering vindt die bij jou past en waar je op moet letten bij het afsluiten van de verzekering? Lees dan snel verder.

 

De verschillende begrafenisverzekeringen 

Er zijn verschillende uitvaartverzekeringen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder worden de verzekeringen die het meest gekozen worden kort toegelicht. 

 

De kapitaalverzekering

Bij dit type uitvaartverzekering kies je voor een verzekering waarbij je nabestaanden een bedrag uitgekeerd krijgen waarmee ze (eventueel een deel) van je uitvaart kunnen betalen. Hoe hoog het bedrag is, hangt af van de betaalde premie en de voorwaarden van de polis.

De koopsomverzekering

Met dit type verzekering kies je ervoor om eenmalig een bedrag aan de verzekeringsmaatschappij over te maken. Dit bedrag kan vervolgens door je nabestaanden gebruikt worden om je uitvaart (deels) mee te betalen. 

De naturaverzekering 

Bij dit type verzekering wordt er geen bedrag uitgekeerd, maar worden de goederen en diensten die bij de uitvaart horen uitgekeerd. Er zijn zowel basispakketten als aanvullende pakketten voor dit type verzekeraar beschikbaar. 

De kosten van een uitvaartverzekering

Hoeveel je maandelijks aan de verzekering kwijt bent, is met name afhankelijk van je leeftijd op het moment waarop je de verzekering afsluit. Als je rond je twintigste levensjaar een verzekering afsluit, heb je de mogelijkheid om een relatief goedkope begrafenisverzekering af te sluiten met een relatief lage maandelijkse premie. Hoe ouder je bent op het moment van afsluiten, hoe hoger de maandelijks te betalen premie. Ook is de maandelijkse premie afhankelijk van het type verzekering dat je afsluit en de eventuele aanvullende wensen en eisen die je aan je uitvaart stelt. Het is, bij het afsluiten van je uitvaartverzekering, belangrijk om na te gaan of je premie jaarlijks verhoogd wordt om te compenseren voor de inflatie. Gebeurt dit niet? Dan bestaat er een grote kans dat het totaal uitgekeerde bedrag bij overlijden te laag is om de gehele uitvaart mee te bekostigen. Controleer dus altijd op welke manier de verzekering rekening houdt met de inflatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in