Nieuw jaar, nieuwe garderobe

0
106

Ken jij dat gevoel: je kledingkast is overvol maar toch weet je vaak niet wat je aan moet trekken? Misschien is het tijd voor een grote opruimactie! Het is tijd om je kledingkast eens helemaal op te schonen. Geef de kleding die je niet meer wil weg, en schaf in plaats daarvan nieuwe dingen aan. Nieuw jaar, nieuwe garderobe! Klinkt dat niet aantrekkelijk? In deze blog geef ik je een paar tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Trek die kast leeg

Niets is zo bevrijdend als afscheid nemen van spullen die je niet meer nodig hebt. Trek daarom een dag in de kerstvakantie hiervoor uit en pak het systematisch aan. Haal een paar verhuisdozen, vuilniszakken of andere opbergdozen en haal je hele kast leeg. Ja, je leest het goed. Haal je hele kast leeg. Begin boven in en ga zo elk vakje af. Bedenk dan bij elk item: heb ik dit het afgelopen halfjaar gedragen? Zo niet, hoe groot is dan de kans dat ik het komend halfjaar wel ga dragen? Dwing jezelf om daarbij rigoureus te zijn. Die kast moet gewoon leeg. Breng vervolgens alle kleding die je niet meer wilt naar een inzamelpunt/kledingcontainer. Sommige winkels doen ook aan inzamelingsacties waarbij je voor elke zak oude kleding die je inlevert een kortingsbon krijgt. Die kun je dan meteen gebruiken voor je nieuwe garderobe.

Hou een kledingruil

Als je eenmaal je kleding hebt uit gesorteerd kun je ook een kledingruil organiseren. Vraag familie of vrienden om ook hun kledingkast op te ruimen en maak er vervolgens een leuk evenement van. Neem allemaal je oude kleding mee en ruil het met elkaar, je zult verbaast staan van hoeveel leuke items je zult vinden!

Investeer in kwaliteit

Nu je je kledingkast hebt opgeruimd heb je weer goed zicht op wat je allemaal hebt. Zo heb je ook weer zicht op wat er nog wel ontbreekt. Deze items kun je vervolgens gaan aanschaffen. Maar wees hierbij kritisch. Anders is je kledingkast zo weer vol. Maak een lijstje met items die jij echt nodig hebt. Bijvoorbeeld een nieuw jasje voor naar je werk, of een T-shirt om in te sporten. Spreek met jezelf af dat je die paar items koopt en doe daarna een tijd geen nieuwe aankopen. Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, geloof me daar beleef je veel meer plezier aan. Kwaliteit zijn voor mij bijvoorbeeld waldlaufer schoenen. Afgelopen jaar heb ik een paar gekocht en ze zitten heerlijk. Het is een merk van goede kwaliteit en je zult er veel plezier aan beleven!